Ventilatie

ventilatie

Ventilatie is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te creëren en vocht uit de woning af te drijven. In een woning wordt dagelijks vocht geproduceerd door de aanwezigheid van de bewoners en door hun activiteiten.

Negatieve gevolgen bij een gebrek aan ventilatie of slechte ventilatie zijn het ontstaan van schimmels en bacteriën, vochtophoping en de concentratie van schadelijke chemische gassen zoals CO2. Hierdoor kunnen er gezondheidsproblemen optreden zoals hoofdpijn, een droge keel, irritatie van de ogen, allergieën, ademhalingsproblemen, slaperigheid, enz.

Sinds 1 januari 2006 is het volgens de EPB-regelgeving verplicht een mechanisch ventilatiesysteem te integreren bij nieuwbouwwoningen of grote renovaties. Daarnaast is er de Belgische norm voor ventilatievoorzieningen die sinds 1991 concrete richtlijnen oplegt om tot een goede woningventilatie te komen.

Er zijn diverse systemen die je kunt toepassen in de woning. Wat voor systeem geschikt is voor jou, hangt af van het type woning/appartement, de grootte van de woning en hoeveel lucht er verplaatst moet worden. Quartier levert en plaatst  de ventilatie volgens uw eisen en de huidige normering.

Quartier zorgt voor schone frisse lucht in huis en creëert een aangenaam woonklimaat!