Nieuws

nieuws

Quartier gaat resoluut voor langetermijnrelaties.

16/12/2021
Quartier gaat resoluut voor langetermijnrelaties.

Ons gespot in Sterck magazine?

14/10/2021
Een optimaal binnenklimaat en gedegen comfort zijn zowel in de residentiële als industriële sector zonder meer een standaardvereiste geworden.
Voor die totaalservice is installatiebedrijf Quartier met zijn ervaren ingenieurs en bekwame vaklui de geschikte partner.
“We denken tijdens het hele traject mee met de klant zodat hij een installatie op zijn maat krijgt”, zegt bedrijfsleider Tom Debrabandere.

 
 
Ons gespot in Sterck magazine?

Bedrijfssite O-Forty wordt één van de grootste en meest innovatieve campussen van Vlaanderen

11/09/2018
De Vlaamse ‘Google Campus’ worden. Dat is de ambitie van O-Forty, een nieuwe bedrijfssite van in totaal bijna 35.000 m² groot, inclusief parking. De bouw van het project, dat bijna vijf voetbalvelden groot is, start vandaag in het West-Vlaamse Oostkamp. Daarmee is O-Forty - dat gefaseerd 800 werknemers uit de technologische en IT-sector zal huisvesten - één van de grootste bedrijfscampussen in West-Vlaanderen. Sterker nog: het project dat ontworpen is door het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte, kan zelfs beschouwd worden als één van de eerste ‘slimme’ kantoorgebouwen in de regio. Verwarming en lichtschakelaars doven automatisch als een vergadering is afgelopen, een ‘slim’ ventilatiesysteem zal straks veel gezondere lucht door de vergaderzalen jagen dan normaal gezien gebeurt, en vergadertafels zullen plaats ruimen voor ligzetels en andere ‘smart-working’-technologieën.

Intussen werden de twee eerste bedrijfsgebouwen van dit gerenomeerd project toegewezen qua HVAC-technieken aan Quartier. Samen met bouwheer Global estate group gaan we hier voor het neusje van de zalm!

 
Bedrijfssite O-Forty wordt één van de grootste en meest innovatieve campussen van Vlaanderen

Nieuwbouw

03/05/2018

Quartier gaat bouwen! Door de sterke groei van Quartier wordt het bedrijfspand te Heule te klein.

De nieuwe bedrijfsgebouwen worden opgetrokken op een terrein van 13.000 m² in het bedrijvenpark van Kortrijk-Noord.

Vanuit de nieuwe vestiging in Kuurne zullen vanaf midden 2019 meer dan 70 mensen instaan voor de installatie en service van de HVAC-installaties. Verwacht wordt dat de eerste werkzaamheden zullen starten mei 2018.
Hieronder kan u alvast een eerste preview zien van het ontworpen gebouw.

Nieuwbouw

Kantoorgebouw Melle

24/11/2017
Quartier is gecontracteerd voor de HVAC en het sanitair van deze uitzonderlijke reconversie van een statige herenwoning tot een kantoorgebouw, bestaande uit 3 kantoorruimtes en 1 duplex appartement.
De bestaande herenwoning wordt omsloten door een nieuwe constructie, die er als een schijnbaar zwevend balkvolume één eenheid mee vormt. Het nieuwe kantoorgebouw wordt een moderne, hedendaagse werkplek waarbij alle authentieke en charmante elementen van het bestaande gebouw behouden blijven.
Daarnaast zal het door zijn architecturale vormgeving een heel zichtbaar en typerend herkenningspunt vormen voor de wijde omgeving.
Architectenburo CAAN staat in voor dit prachtig ontwerp, studiebureau BM Engineering voor de studie van de technieken.
We danken de bouwheer voor het gestelde vertrouwen!
Kantoorgebouw Melle

Kortrijk Koerse 2017

18/08/2017
Ook dit jaar was Quartier opnieuw aanwezig op Kortrijk Koerse. Zoals het een grote koers betaamt, mochten we ook hier een voorafgaande karavaan bewonderen: de Quartier karavaan! Geniet van de beelden!