Quartier

quartier

Quartier is een installatiebedrijf uit Zuid West-Vlaanderen actief in centrale verwarming, sanitair, ventilatie en koeling. We bieden totaalpakketten op maat aan binnen de residentiële en de industriële sector.
Een totaalservice dus voor een optimaal klimaat en gedegen comfort.

De firma Quartier werd in 1965 opgericht door Erik Quartier. Erik legde de basis voor een solide firma waar de klant centraal staat. In 1994 kwamen zijn zonen Jo en Bruno mee in de zaak en onder hun impuls groeide de firma verder uit tot een bepalende speler binnen de installatiewereld. Een verbreding van de activiteiten naar alle aspecten van de HVAC en sanitair werd bewerkstelligd. Midden 2021 besliste Bruno een stap opzij te zetten en de firma te verlaten. Hieropvolgend maakte Tom Debrabandere, die reeds 4 jaar aan de slag was als COO bij Quartier,  zijn instap in Quartier. Quartier blijft dus geleid door 2 bestuurders Jo en Tom.


Een betrouwbaar team van 80 vakmensen staat vandaag klaar om de klant op maat en snel verder te helpen. Steunende op een jarenlange ervaring en knowhow zorgen onze ervaren ingenieurs en bekwame vaklui ervoor dat u bij Quartier terecht kan voor een totaalpakket. Vanaf het ontwerp en met de nodige engineering tot de installatie zorgen wij de kwalitatieve installatie die u verdient. Een serviceteam zorgt voor de nodige bijstand na de inbedrijfsstelling en het nodige onderhoud. Dit serviceteam staat 24/7 tot uw dienst.

We zijn zowel actief in de B2B als B2C markt. Ons werkveld is zeer ruim: woningen, winkels, appartementen, scholen, kantoorgebouwen, rusthuizen, fabrieken, ziekenhuizen, hotels, ....

Quartier beschikt over een klasse 5 erkenning binnen de categorieën D16/D17/D18. Tevens is Quartier een Cerga gecertificieerde gasinstallateur en beschikken onze servicetechniekers over de vereiste erkenningen aangaande vloeibare en gasvormige brandstoffen. Tot slot is Quartier ook een erkend koeltechnisch bedrijf en hebben de koeltechniekers de nodige certificering.